Varför ska vi bry oss?

Varför ska vi bry oss om vad andra tycker om oss när vi själva säger att vi är självständiga? Jag är säker på att det är många som tänker att ”jag kanske är nöjd med min kropp men min omgivning kanske inte är det? ” Iallafall så tänker jag så. När jag intalar mig ” min omgivning kanske inte är det” så blir jag såklart missnöjd med min kropp genom att jag tror att alla i min omgivning tänker bara negativt ang den. Detta är väldigt konstigt genom att precis innan så var jag nöjd och stolt över den.

Vi säger till våra vänner om de blir mobbade eller kallade elaka saker att det inte stämmer och att de inte ska ta åt sig av det som sägs, men ändå så ”mobbar” vi våra egna kroppar och kallar den elaka saker. Hur går det ihop? Är det värre om en annan individ säger något elakt än om jag själv gör det till mig? Vi borde säga till oss själv att inte ta åt sig och skita i det. En annan individ kan du komma ifrån och skydda dig ifrån. Men ditt egna psyke kan du inte springa ifrån och du kan inte gömma dig från dig själv. Psyket finns alltid där och du kan inte komma ifrån det.

Jag skulle säga att om vi har en väldigt dålig självkänsla så är den våran ”mobbade” och våran kropp är ”offret”. Varför är det så att vi trycker ner oss själva?
Jo för att vi tänker för mycket i andras perspektiv ang detta ämne. Vi gör det inte när det gäller andra saker utan bara ” hur ser min omgivning på mig?”
Jag skulle säga att vi bör börja intala oss själva ”varför ska jag bry mig om omgivningens åsikt om hur min kropp ser ut” om vi kan vara nöja med våra kroppar så ser jag inget fel med det!

Idag så kan vi betala en massa med pengar för att få den kroppen vi vill ha. Men allt hänger på självkänslan och att betala en massa pengar för att får en bättre självkänsla är bara onödigt, just för att du kan få en jätte bra självkänsla på bara någon vecka.

I våras så gjorde jag och Lydia ett projekt i skolan som gick ut på att få bättre självkänsla. Vi hade ett schema under 4 veckor med mentala övningar som man gjorde 4 gånger i veckan. Övningarna kunde vara att säga i spegeln ”jag är nöjd med… (Exempel) min mage, mina lår och mina bröst.” Detta intalade vi oss under denna period och hade olika kroppsdelar varje dag. När perioden var slut så kände vi båda oss nöja med våra kroppar och tyckte dem var fina. Så om du har en dålig självkänsla och är fast i den onda cirkeln så kan du testa den övningen jag beskrev ovan och jag lovar dig att du kommer bli bästa vän med din inre mobbade.

L1L6HgNU743uXCllAOE54IkBijJmEe2iT_Js2fUvs5A

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *