När skyltarna har blåst bort och det finns miljoner vägar att ta efter skolan

6 dagar kvar till skolan börjar… Trean… Sista året på gymnasiet, det är stort. Inte nog med att jag tar studenten nästa år utan att skolan är slut. De tydliga skyltarna som säger vart du ska gå blåser bort och nu finns det tusen vägar att gå. Ska man fortsätta att plugga redan nästa höst? Då krävs det att man vet vad man vill göra…Ska man resa? Ja då krävs det pengar och ett syfte. Ska man börja jobba… Med vad iså fall? Drömjobbet kanske inte finns om räckhåll om man nu vet vad drömyrket är.

Jag som många andra får frågan ”hur känns det? Nu när sista året börjar” och svaret ses vara självklart för den som frågar men för den som får frågan är det oftast inte lika självklart. Iallafall inte för mig. Det finns 3 alternativ vad jag tänkt göra efter skolan och det är följande:

• Volontärarbete

• Små jobba

• Bibelskola

Om vi börjar från toppen… volontärarbete.

Ja nu i veckan har jag blivit ung fadder i organisationen Erikshjälpen, vilket innebär att jag ger en peng varje månad till deras arbete utomlands. I mitt fall så har jag valt att mina pengar ska gå till utbildning. Detta kan jag gott rekommendera om du vill göra skillnad i våran orättvisa värld, länk till deras hemsida kommer jag länka senare i inlägget. Men tillbaka till ämnet! När jag bestämde mig för att bli ung fadder så fick jag även reda på att man kan var volontär 4-12 månader och hjälpa till mer på platsen som får pengarna. Detta klickade direkt i mitt hjärta och jag visste redan då jag stod där att detta är det som jag vill göra. Inte för resandets skull utan för att hjälpa till, arbeta med barnen och ungdomarna på de fattiga länderna. (Jag vet det låter jätte klyschigt, men det är det mitt hjärta brinner för) Problemet i detta är att man måste vara 20 år för att få åka ut. Vilket jag inte kommer att vara när jag tar studenten i vår. Då det återstår de två andra alternativen innan jag iså fall åker ut och jobbar utomlands.

Småjobb?

ja, kanske det… har ganska många kontakter inom förskolor och liknade som jag praktiserat hos som jag säkert skulle kunna söka jobb hos. Plus att jag är utbildad barnskötare då jag tar studenten. Men jag är rädd att fastna i jobbet och trivas så bra att jag inte vill lämna. Och det är inget negativt att trivas på en arbetsplats, det är ju snarare det bästa som kan hända. Men ska jag då jobba och vänta in att bli 20 för att sen åka? ja kanske…

Eller ska jag gå en bibelskola? Vilken iså fall? det finns så många och så många olika program. Jag vill verkligen fördjupa mig i min tro och lära känna Gud ännu mer än vad jag gör idag, då en bibelskola skulle vara perfekt. Eller är det så att jag ska åka utomlands med bibelskolan? Det finns många bibelskolor som åker ut och jobbar som volontärer. Är det kanske det jag ska göra? då måste jag inte vänta in tiden iallafall? Men ska verkligen girigheten leda mig?

Jag hörde en kille predika på frizon här om dagen och ha sa ” att du ska inte gå till kyrkan för att lära om herren, om du har en klasskamps som mår dåligt. Då ska du vara hos honom och hjälpa. Det är så du lever ut din tro.”

Det som han menade i mitt fall var att jag inte ska åka utomlands för att hjälpa och utvecklas om jag inte redan gjort och sett till att de runt mig här hemma har det bra. Detta skulle betyda iså fall att jag först skulle tjäna Sverige, Örebro, BF12 (klassen) innan jag åker ut och hjälper barnen och ungdomar utomlands. För hur ska jag hjälpa dem om jag inte kan hjälpa min granne?

Frågan vad jag ska göra efter studenten är ej besvarad men det är ett steg mot tre av de miljoners vägar som finns. Och det är en början av ett underbart liv efter skolan.

 

Vill du läsa mer om Erikshjälpen och deras arbete finns länkar nedan.

Erikshjälpen : Ansökan

Mer information

IMG_3944

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *