Livet efter

Grattis till alla studenter som tar studenten idag! Det var bara ett år sedan som det var jag som stod på flaket och sjöng för full hals och dansade. Idag när jag stod bredvid kortage med lastbilar så tänkte jag tillbaka på just den tiden och allt som jag har fått varit med om under detta år som har gått. Men även vilket intressant år dagens studenter har framför sig.

Efter studenten så började jag jobba direkt på Hjälmargården under sommaren för att sedan under höstterminen och vårterminen jobba på en förskola. Under detta år har jag förstått att gymnasiet inte är allt, även om det känns som det när man är i det. Även om det inte är allt så är det en början och därför är jag så tacksam över att jag valde ett yrkesprogram så att jag kunde få ett år och fundera på livet och hur jag ska gå vidare.

Nu lagom till sommaren så har jag slutat på förskolan för att kunna gå ännu en ny väg i livet i höst. Det är som en tom bok som bara väntar på att bli skriven. Friheten att veta att jag kan göra exakt vad jag vill med mitt liv är lite läskig men även en otrolig möjlighet. Det finns ingen som säger att jag måste skaffa barn när jag är en viss ålder eller att jag ska gå på universitetet efter studenten för att sedan jobba inom det yrket resten av livet. Jag kan göra exakt vad jag vill och det tänker jag ta vara på. Jag vill leva livet till max, livet som det är tänkt att leva.

Det jag har fokuserat på detta år efter studenten är att ”stanna upp.” Att vid olika vägskäl stanna och rikta blicken uppåt (ej bokstavligt) och fråga ”vart ska jag gå?”,” vilken väg har du tänk för mig?”. Trott eller ej så har jag fått svar varje gång och nu står jag här idag med antagningsbeviset i min hand till en Bibleskola som börjar i höst.

I Augusti packar en förväntansfull och spänd tjej sina saker och tar steget att flytta hemifrån, ha praktik utomlands (förhoppningsvis) och börja studera på folkhögskola under ett års tid.

Jag har nu skrivit början av min toma bok, hur ska din se ut?

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *