Chicago

Chicago, staden med New Yorks kvaliteter men inom ”normala” mått.

I somras fick mitt lag möjligheten att åka på World Ultimate Club Championship 2018 i Ohio, Cincinatti. Detta äventyr skulle bara vara i ca 1,5 vecka och därför tänkte jag och Erika; varför inte stanna kvar hela sommaren i det stora landet och äventyra lite? Men vart ska vi åka var nästa fråga? Vi ville ha strand, vi ville ha möjlighet att vila upp oss och sola med ändå uppleva lite stad… Vilka städer på den östra delen av landet har vatten? Och rimligt nära New York (som skulle vara våran slutdestination) Många platser fanns det som hade allt detta men Chicago var den som vi båda kände mest att åka till.  Desto mer vi kollade upp om staden desto mer insåg vi att den hade att erbjuda, den var speciellt ”instagramvänlig”som man så fint kallar det.

Ån som snirklar sig in i staden och dess stora broar som går över den, tunnelbanan som går över marken mellan höghusen, piren som bjuder på massor av matställen, underbar utsikt och fyrverkerier över Michigan lake samt Linkon park zoo och mycket annat.

Jag måste säga att Chicago verkligen kan leverera, de har verkligen allt man behöver! De har de stora shoppinggatorna, stranden, evenemang typ varje kväll. De har skyskraporna, arkitekturen, sevärdheterna och även kända för sin pizza.

Apropå arkitekturen, asså Wow! Titta på bilderna nedan. Jag tappade totalt hakan när vi gick in i kulturhuset (Chicago Cultural center). Storyn var faktist sådan att vi hade sett en bild på en kupol i ett av rummen i denna byggnad så vi tänkte ja hur svårt kan det vara? Kupolen är enorm så den borde inte var så svår att missa… Logiskt eller hur? Vi gick in och redan på första våningen så hittade vi den och vi började fota och bara beundras av mästerverket vi stod under… Men något kändes inte rätt, vi var ensamma där i rummet och folk som kom dit gick bara förbi… Konstigt tyckte vi. Jag tog därför upp min telefon för att titta på bilden jag sparat på kupolen för att se vilken vinkel den var tagen i och insåg att det inte alls var den som vi letade efter. Det finns alltså flera. Efter ca 45 min av letande så fick vi tag på en som kunde visa oss vägen. Och tillslut hittade vi den, 2 våningar upp.

Om jag får nämna en favoritplats som jag skulle viljat ägnat mer tid på i Chicago är  Garfield park conservatory. Det är alltså som det också ser ut, ett gigantiskt växthus. Med alla typer av växter och blommor som smyckar de stenlagda stigarna igenom växthusen. Detta är kanske inte något för alla men jag kan själv gå runt och bara förundras över allt, så vackert och fridfullt.

 

Street arten finns det också gott om i Chicago, vad jag förstått så är det colombia universiti som fick ett uppdrag att göra olika gatumålningar runt om staden och man kan säga att det verkligen lyckades med att sätta lite färg på staden. Här kommer tre av målningarna vi hittade.

Ån som sakt rinner in i standen från Michigan lake är faktist denna ovanliga gröna färg (som ni ser nedan), sjön i sig är klar-blå men inne i staden är den denna grön/blåa färg. Om någon vet varför det är så, får ni gärna kommentera detta nedan.

Chicago lite känt för sitt tunnelbanssystem då det inte alls är under mark, utan går mellan stadens hus ca 1-2 våningar upp. Har ni sett filmen LOL så vet ni vad jag pratar om. Vi åkte nästan dagligen Metron på grund av att vi bodde på ett hosel som var en bit utanför stadskärnan men nära till Linkon park och närmare strand områderna. Därför åkte vi ofta den röda linjen in i centrum och rätt som det var när man tittade ut igenom förstret såg man in i någons lägenhet.  Jag måste faktist säga att jag var imponerad hur lätt det var att ta sig i staden. Vi köpte ett kort som vi kunde använda i 5 eller 7 dagar som vi kunde åka metro och buss på. Så det var bara att hitta uppkoppling till telefonen och skriva in på gps:en vart vi ville och den tog fram turen via kollektivtrafiken till oss. Super smidigt! Och om jag och Erica klarade av detta så klarade också ni det.

Sist men inte minst vill jag dela med mig av lite sevärdheter i staden samt blandade bilder från staden. Är ni i Usa och inte vet vart ni ska åka, åk till Chicago! Det kan jag varmt rekommendera. Vad ni än gör missa inte NutellaCafeet om ni är i staden!

  

Comments

    1. Post
      Author

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *