Om uppståndelsen skulle vara sann

Jag som kristen tror inte bara på en Jesus och en Gud utan jag tror också på uppståndelsen. Jag vågar säga att hela min tro vilar på denna händelse som beskrivs och nämns om och om igen i biblen. Och genom att hela kristendomen grundas på denna händelse så måste det också betyda att de hänger ihop. Alltså om uppståndelsen är falsk så är också hela resten av tron det, och om Gud och Jesus är bara är påhittat så är även uppståndelsen det… Eller hur?

En liten parantes för er som inte vet vad det är för uppståndelse jag pratar om så snackar jag om hur en man vid namn Jesus levde ett liv utan lyx och utan synd/skamm och sedan dog den värsta död som fanns på hans tid för att vi andra människor ska kunna gå utan synd. Detta låter säkert jätte konstigt men tänk logiskt om (en) Adam – den första människan på jorden tog in synden i världen så skulle även (en) Jesus kunna ta bort den. en människa förde in den till hela jordens befolkning och en människa kan då ta bort den för jordens befolkning.

Men det som Jesus gjorde var inte bara att dö för att ta bort synden utan även för att uppstå från de döda och komma tillbaka till jorden och för att sedan öppna dörrarna till himmelen.

Åter till ämnet! Om nu allt sviktade på antingen eller så är det en ganska skrämmande tanke att det kan vara båda svaren… För om allt skulle vara en stor lögn så skulle all den tid kristna har lagt ner på hoppfulla böner och andakter och spelade/upphyllande låtar vara helt bortkastad tid….

Samtidigt som om det skulle vara sant så skulle tron få en helt annan innebörd. Jag vet att några som läser detta inte är troende alls och detta säger jag till er men även ni andra. Om himelen och alla historier skulle vara sanningen skulle det betyda allt som står i Bibeln är sant tex. ”Alla som tror på mig är räddade”… Och då kan jag inte sluta tänka, de andra då? Vad händer med de som inte tror?

Detta är inget jag säger för att skrämma upp eller att svartmåla någon. För jag har tänkt i samma bana. Jag känner att det är viktigt att alla behöver få reda på vilket val man väljer.

Jag tänker så att även om inget av det jag tror på är sant så kan jag se tillbaka på mitt liv och vara stolt för att jag har under hela mitt liv brunnit för att hjälpa och sätta andra i focus istället för mig själv. Och det tycker jag i vilket fall är ett vinnande konsept även om det inte skulle vara någon som dömer mig för det senare. För jag tror att det är bara Gud som kan döma men ändå förlåta.

10885579_858778990812171_1494528857335642739_n

(Bild från Unite15 facebookssida)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *