Kärlek, makt och bekräftelse

Att vara vilsen är något som jag tror att många av människorna som lever i dagens samhälle är. Jag tror att medvetet eller omedvetet så söker man lycka och något eller någon som kan fylla tomrummet som finns inom en. Hur många har någon gång känt sig värdelös, olycklig m.m.? Jag kan direkt räcka upp en hand på denna fråga! Det är inte något som bara du känner utan jag tror att alla gör det mer eller mindre.

Vi söker efter spänning, kärlek, bekräftelse, pengar och makt. Vi försöker finna detta genom att spela om pengar, gå in i seriösa förhållanden för snabbt, vinna makt med attityd men även hot. Allt som vi kan upphöja oss själva med och säga ”titta på mig, titta vad jag har!” Vi försöker passa in även om det är emot vår vilja och vi faller för grupptrycket för att inte riskera att bli utanför och få den bekräftelsen som vi vill ha. Vi vill gå den vägen som vi tror är rätt., för alla andra gör ju så och då måste det väl vara rätt? Eller?

Jag som kristen kan luta mig tillbaka till det jag tror på och jag upplever att jag kan fylla det tomrummet när jag känner mig liten och otillräcklig. Många gånger kan jag få för mig att om jag går en viss väg eller gör ett speciellt val att jag kommer att gå ifrån det målet jag har i mitt liv (att gå den vägen som jag är menad att gå). Men det jag har lärt mig är att lyssna till en fantastisk låt – ST. Patrick´s bön. (finns att lyssna på nedan). Oavsett vilken väg jag kommer att gå så kommer Gud att vara med mig och fylla de tomrum om jag upplever när jag sträcker mig till Honom. Guden som jag tror på lämnar inte en enda människa i sticket, Han finns alltid där för en om man bara vänder sig till Honom.

Jag tror att Han vill säga något till dig som läsare, du som sitter framför skärmen och läser detta exakt nu.

”Under alla miljarder år på denna jord,

på alla platser,

av alla människor genom alla generationer,

så har det inte funnits en enda människa som är som du.

Du är unik. Du är skapad till att vara unik.

Ingen kan göra som du kan, ingen kan vara som du.

Jag har dött för dig.

Jag hängde inte på korset för att det var kul,

Jag gjorde det för jag älskar dig.

Du är värd allt!

Du är värd mitt liv.”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *