Nästa steg

Livet är väldigt intressant, om du bara tänker efter och ställer dig frågorna ” varför är du den som du är?” och ”vilka möjligheter har du i ditt liv?” Mycket den senaste tiden har fått mig att reflektera om vad mitt nästa steg kommer bli nästa höst men även vad jag ska göra nu.

I fyra veckor har jag jobbat på en förskola inne i stan där jag fått jobb, jag trivs väldigt bra men det är ganska lärorikt att se alla barn som inte har en aning om vad livet kommer att erbjuda dem. För dem är världen inte så stor och de känner inte till framtiden mer än vad deras drömmar erbjuder, de ser inget men samtidigt allt. De ser livet som en stor möjlighet istället för att se alla saker som olika hinder. Har de en dröm om att bli kändis så väntar de bara på att tiden ska slå in tills de är det. Tanken som skulle slå oss andra (vuxna) skulle vara ”jag kan väl inte.. ” Men då vill jag säga till er som är ”vuxna” sluta tänk som typiska svenska människor och undervärdera er inte! Du har samma gåva som dina idoler som du vill efterlikna! Denna gåva är ett liv att leva och en mun att prata med, det är allt som behövs.

Tv Ernst sa en gång ”varför samla på tid? Det är inte så att du kommer få ett paket när du dött som innehåller tio år till som du har sparat på.” Kloka Ernst har helt rätt vi har 24 timmar på ett dygn och 365 dygn på ett år och vi lever i ca 80 år, vi har alltså ca 700 000 timmar att leva på denna jord. Om vi jobbar/ går i skolan en tredjedel och sover en tredje del resulterar det i att vi var ca 233 000 timmar som vi är fria att göra vad DU vill med.

Gå ut och lev livet, gör det som du tycker är kul, det som du drömmer om, det du älskar och njut av denna jord när vi fortfarande lever på den! Jag tänker inte säga till er att go wild and crazy efter att ni läst detta, men våga ta chanser och det värsta som kan hända att du får gå tillbaka ett steg. Lev ut din dröm och din passion!

 

IMG_1657 kopia

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *