Materiel lycka fungerar inte i längden!

Ni alla har säkert någon gång fått känslan efter att ni köpt en mobil, smycke, klädesplagg (eller ja vilket annat föremål som helst) att ni har varit otroligt stolta och lyckliga för denna sak som ni har chansen att använda och uppleva. Känslan skulle många kalla ”lycka” eller snarare ”materiel lycka”. Det är så underbart att få köpa eller få något som man verkligen har velat ha länge och önskat och drömt om att få använda, eller hur?

I inlägg tidigare har jag skrivit om drömmar och mål med livet och det är för många denna materiella lycka som är drömmen. Att få den stora dyra bilen, den stora villan och mycket pengar och status. Jag vet själv att för några år sedan att min största dröm var att äga en herrgård och vara ekonomiskt oberoende, ni kanske känner igen er? En stor bostad som man kan fylla med dyra saker och som man kan vara stolt över och visa sin auktoritet. Så mycket pengar på kontot så att alla bekymmer bara försvinner och går hur lätt som helst att lösa och det syns knappt på kontot. Men frågan är tar verkligen pengarna bort alla bekymmer?

Om du har drömmen att bli ekonomiskt oberoende så svara på dessa frågor…

Tar pengar bort sorgen hos dig när en nära familjemedlem har dött?

Läker pengarna din kropp?

Lär pengarna dig att vara en god människa?

När någon nära dig så är det mänskligt att känna sorg och saknad för att du vet att ni antagligen inte kommer träffas igen (om du inte tror på himlen eller liknande.) Pengar kan fixa en fin begravning och många blommor men inte så mycket mer.

Om din kropp är skadad så grovt att du inte kommer kunna bli återställd med den bästa medicinska hjälp så spelar inte pengarna så stor roll, speciellt inte i Sverige där sjukvården är gratis…

Ni kanske tänker att pengar kan göra dig till en bättre människa genom att du kan ge dem till mer behövande eller att du inte måste stjäla från andra för att få mat på bordet. Men pengar har en stor förmåga att skapa en girighet hos oss att få mer och mer och inte vara nöjda med det som vi redan har och då skulle jag bli förvånad om du skulle ge till de mer behövande.

Det jag försöker komma fram till är att pengar och denna ”materiella lyckan” som vi pratar om är oftast bara tillfällig i den mån att lyckan när du köper en sak så är du stolt och lycklig i någon dag, en vecka max., det är ingen lång varig lycka som vi får när vi köper saker. Detta gör att vi blir köp beroende och vill köpa nytt gång på gång för att få denna lycka om ni inte hittar eller får den någon annanstans.

En långvarig lycka som hjälper mig och stöttar mig när en familjemedlem går bort, en långvarig lycka som helar min kropp när den behöver, en långvarig lycka som hela tiden leder mig till att bli en bättre version av mig själv är Gud.

Under denna år (som start) är Gud mitt centrum och min dröm, jag säger inte att jag alltid är glad och positiv för det är jag inte för jag är en människa som alla dig som läser detta. Men jag som har en Gud att förtrösta mig på kan hela tiden fylla mig med lycka och sin helige ande så jag kan få tröst, hopp, helande och vägledning.

Jag ber er som har pengar och social status som er dröm att tänka igen och gå djupare för att se vad som du egentligen behöver och vill ha, för pengar kan inte ge lycka. Speciellt inte när pengar och status inte följer med dig efter detta liv. Tänk ett längre steg!

L1L6HgNU743uXCllAOE54IkBijJmEe2iT_Js2fUvs5A

Comments

 1. Ingrid Sehlin

  Hej Kristin
  Jag läser din blogg och blir så imponerad över allt du skriver. All uppmuntran trots svårigheter som du har.
  Jag vill bara önska dig allt gott.
  Kram

  1. Post
   Author

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *