Du är kallad att gå upp!

Att vakna upp och gå upp ur sängen på en sovmorgon är inte det lättaste när du vet att du kan ligga kvar i sängen hela dagen. Du vänder dig gärna och försöker somna om även om din kropp skriker av hunger och vill gå upp och äta mat. Efter många om och men så kanske du sätter dig upp och funderar att gå upp på riktigt, men det dröjer en tid innan du går upp, hämtar en macka och går till sängs igen för att titta på TV:en som har alldeles för bra position mot sängen.

Detta kan vara den vardag på många sätt och viss, antingen ligger du kvar i sängen väldigt länge på morgonen, eller så kan bilden bli metaforisk. En bild av hur du fått klart för dig hur du är menad att leva med Gud, i Jesus ledning, men väljer att ändå ligga kvar i det gamla och försöker hålla hårt om kudden, den är ju så mysig när du håller i den. På samma sätt som vi måste välja att gå upp och göra något bra av dagen så måste vi välja om vill vi ligga kvar i dödssängen som leder till en död.

Jag har många gånger varit på predikningar ang. detta men inte fått någon som helst klarhet i frågan ”hur?”, ”hur reser jag mig upp?”… det har bara tänds en vilja i mig men hur jag praktiskt ska göra har jag inte fått hum om tills nu.

I ett tidigare inlägg så skrev jag hur vi skulle ta efter våra barn i sättet att tänka. Vi måste vara barnsliga i tanken och gå med förväntan i allt Gud gör för oss och det som vi ber för. Vi får sluta be ”Gode Gud om du möjligtvis kanske… om du har lust hjälpa mig med detta…” Ni kanske inte ber så men tanken jag försöker trycka på är att be i förväntan, när du ber så kan du redan tacka att Gud kommer att göra sin vilja i ämnet, och be för hans vilja ska ske.

Ha även en förväntan när du går på gudstjänst, går du dit för att”sitta av ” tiden eller för att du inte för något i världen vill missa det som Gud kommer att göra under den gudstjänsten? Det är nyttigt att sätta den frågan till sig själv just för att se vilken syn du har på Guds förmågor. Och när du fått svaret ställ dig frågan ”vad kan jag få förvänta mig att Gud ska göra om jag har den synen?” En relation är ömsesidig eller hur? Är du då nöjd med svaret?

Allt handlar om att göra valet om du ska vakna eller inte, sen ska det inte vara svårare än att hålla kvar i det och bara börja om från början med allt. Ställa dig tanken ” är Guds vilja att jag ska (exempelvis) träningen idag?” eller ”Gud, vad ska jag göra av denna dag?”

Ett hett tips är att säga till någon att du har gjort ett val och vill följa Gud till 100% för då erkänner du också din längtan för dig själv, Gud, satan och din omgivning, samt sätter lite press att faktiskt genomföra det. Be även för det och tacka Gud för att han kommer hjälpa dig att hålla kvar den heliga andens kraft i dig.

Så ligger du kvar i sängen eller går du upp? Gud har gjort sitt val, han gick upp och gick till korset och tog din dom på sina axlar.

Vad väljer du? Det är din tur att välja.

 

 

 

Comments

  1. Filippos

    Fantastiskt bra skrivet av dig Kristin !! Visste inte att du var en utav Jesu lärjungar / frälst , där ser man. Må Herren Jesus välsigna dig min kära syster i Kristus 🙂 <3

    // Filippos , från Risbergska ! 🙂

    1. Post
      Author

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *