Drömmar och mål

Under 2015 så har jag lovat mig själv att gå den vägen som jag är tänkt att gå. Om det nu finns en mening med mitt liv ska jag hitta den och fullfölja detta ”kall” jag har fått tilldelat till mig. Jag som kristen tror att det finns en tanke bakom varje människa men att det är människan själv som får bestämma vilken väg hen vill gå, om det är den väg som är skräddarsydd för just dig eller vägen som du får trassla dig igenom för att kanske till slut komma fram till ett liknande men inte riktiga mål.

Jag tror att det är så att alla människor har olika drömmar stora så som små, men det härliga med drömmar är att de inte behöver vara verklighetstrogna eller rimliga. För att kunna välja ”rätt” väg (den som är menad för just dig) måste man först hitta sitt mål och sin dröm för att senare kunna lista ut vägen dit. Vilka val kommer jag behöva göra? och vad är jag villig att satsa för att få mitt mål uppfyllt och komma närmare min dröm?

Personligen har jag drömmen att fullfölja min mening med livet och mitt mål är att kunna vara nöjd när jag ligger på dödsbädden över det jag har gjort. (Detta kanske låter väldigt grått men hoppas ni förstår helheten.)

Hur ska jag veta vilken väg jag ska ta? tänker ni säkert nu. Men jag skulle säga att det bästa svaret är att fråga Han som har skapat dig.  Nu pratar jag inte om din Mamma eller din Pappa utan Han som hade meningen från början med hela denna underbara jord, Han som Gud själv. Du kanske inte får ett svar lika klart som stjärnorna på himmelen men jag lovar att om du har den tillit till Honom att Han leder dig rätt så kommer dina mål och drömmar vara verklighet en dag och du lyssnar in Honom och låter Han ta ratten.

Jag skulle säga att det inte alltid är lätt att stå fast vid den visionen som man har fått men för varje steg som du vänder ryggen mot de andra små stigarna så kommer din väg att bli stabilare. Jag tros själv veta vad jag ska göra de närmaste åren tack vare att fråga och blivit ledd av Honom. Men det kommer upp små stigar och ”frestelser” hela tiden som tvivel, osäkerhet m.m. Där jag ställer mig frågan ”är det verkligen så jag ska göra?”, ”är det verkligen värt det?” men svaret är alltid ”ja” då jag sätter mig och tänker tillbaka vilken stark bild jag fick en Frizonkväll i somras som målades upp framför mig som en klar bild och allt bara föll på plats och djupt inne visste jag bara att det var rätt. Vid samma ögonblick försvann mina drömmar helt som jag haft innan, helt plötsligt så kunde jag skilja på mina egna tankar och Guds egna ord som föll rakt ner i mitt hjärta.

Ja kalla det hjärntvättning men tanken på att dina föräldrar av ren slump kom till just i rätt tid och på rätt plats och var på rätt plats när de träffades första gången, som fick följden att du lever i dag, det gör mig inte övertygad om att det inte skulle finnas en ”rätt” väg för just dig.

Så den slutliga frågan är vilken väg vill du ta? Vilken dröm har du och vilket mål har du i livet?IMG_4080

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *