Dieter

Ibland när jag sitter och äter på café eller restaurang så kan jag ofta höra människor prata om dieter och deras dagliga kcal intag. De får inte äta mer än 500 kcal två gånger i veckan för att de följer t.ex. 5:2 dieten. Medan de nästa dag kan äta vad de vill i vilka mängder som de vill. Denna logik förstår jag inte riktigt, visst så förstår jag också att man kanske inte fullföljer dieten till fullt ut om man sitter och äter på Mc resten av veckans dagar. Men det är hela grejen som gör mig lite irriterad. Jag vill förtydliga att jag inte menar något elakt till er som håller på med en diet, men jag vill bara kartlägga vad som jag tror är det ändra rätta nu om man vill nå skönhetsidealet.

Dieter i mina ögon är en bekväm och lat väg till att gå ner i vikt och få den kroppen som man alltid drömt om. Många dieter som är nya är oftast endast testade på råttor och djur… och jag personligen skulle inte vilja förlita min hela kost till hur några råttor reagerade på kosten, jag är trotts allt ingen råtta utan en livslevande människa som ska orka jobba/studera hela dagarna och kunna leverera under varje timme som vi är vakna, vilket inte en råtta måste. Jag förlitar mig väldigt mycket till forskningen i vanliga fall, då jag vet att många mediciner tas fram på detta sätt och jag är inte speciellt insatt i detta men om det finns andra vägar som jag vet fungerar till 100 % så väljer jag hellre den vägen.

Jag tror inte på någon 5:2 diet eller någon LCHF diet, jag tror som min nära vän Simon Hellman på hård träning och bra kost under alla veckans alla dagar.

Många säger att kosten är ca 70% av resultatet och 30% är själva träningen och det tror jag kan vara sant för tänk själv… Om du går och tränar ett super hårt pass på gymmet och du känner verkligen att det har tagit på hela kroppen och du går hem och tänker ” äh, nu ha jag varit duktig så jag äter pizza och trycker i min en godispåse det är jag värd…”

Ja du kanske är värd det men om vi säger att du har bränt under träningen ca 500 kcal men sedan när du kommer hem så får du ett tillskott på kanske dubbelt så mycket om inte större mängd kcal än du redan bränt. Detta innebär ju att du lika gärna kunde ha struntat i att träna och bara ätit en lättare kvällsmat istället. Gymmet gjorde bara att du bygger muskler och blir starkare men du blir inte direkt av med fettet.

Här som ett fint slut på detta inlägg tänker jag visa er Simons youtubekanal som han precis har startat för att ge tips och visa er hans resa från att ha vägt mer än 100kg till nuvarande ca 79kg på 8 månader utan någon diet men med bra träning och god kost.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *