Det ”bra-iga” med påsken

Nu när det ändå har varit påsk och allt så tänkte även jag ta upp detta ämne här. Hur många av er vet egentligen varför vi firar det? Ni har säkert någonstans i bakhuvudet en tanke att ”det var väl den där Jesus som gjorde något bra…” Och det vill jag tala om att ni har helt rätt men även lite fel syn på det hela.

Saken är den är att jag som tror på att det finns en Gud och en himmel tror också att det finns en satan/djävul och ett helvete, men jag kommer till det senare… Jag skulle vilja gå tillbaka till jordens början, oavsett om du tror på Big Bang eller en skapare så är vi alla överens om att något har funnits i all tid och ligger utanför vår tid. En skapare så som en Gud borde finnas utanför vår tid och kan därför finnas/resa mellan all tid. Och ur Big Bangs syn: Om det skulle vara så att det var materia och antimateria hade ett ”krig” så skulle det också betyda att det måste ha funnits något innan ”krigets” början, eller hur? Men om det finns en ”mening” med livet (som många tror att det ska finnas) måste vi utgå ifrån att det finns en hjärna bakom det hela och därför en slags skapare. Ni får såklart själva välja vilken del ni vill tro på men för mig är det helt orealistiskt att allt runt omkring oss inte har någon som helst mening mer än de tjänster vi gör för ekosystemet. Så om vi fortsätter på spåret att det finns en skapare av något slag då måste det också finnas en ”rätt väg” som jag skrev om innan, vilket i sin tur låter underbart om ”belöningen” som enligt Bibeln är ett evigt liv med allt gott i himlen. Men då kan jag inte låta bli och tänka tanken vad händer om man går fel väg?

Jorden blir inte direkt bättre med åren eller hur? Sjukdomar, fattigdom och naturkatastrofer ja dessa saker finns än i dag och hur länge har inte människan funnits? Det jag menar är att vi gräver vår egen grav genom att bete oss på det här sättet. Detta måste nästan vara ett bevis på att vår mänsklighet inte går den rätta vägen till fullo… För om detta skulle vara den ”rätta” vägen som skaparen haft i åtanke så kan jag säga att den skaparen inte är så smart vilket säger emot hela teorin genom att man måste vara ganska smart för att skapa ett helt universum. Detta betyder att vi antagligen har fått en fri vilja på något sätt. Vi har fått två alternativ; evig lycka i längden men uppoffringar för din omgivning i nuet eller lycka för din egna del just nu men din omgivning straffas på grund av din girighet.

Så om vi fastställer att vi inte går den ”rätta vägen” utan vi gräver vår grav (som jag utrycker mig)… skulle det kunna betyda att är dödsdömda, syndare med definitionen; några som missat målet. Då kommer vi till frågan jag ställde förut, vad händer då?

Om vi ser det som en bild: du står i ett vägskäl och ska välja mellan två vägar, en leder hem och är omringad av fin skog, sjungande fåglar och blomängar längst med kanten men det är en uppförsbacke gjord av grus och den är lång. Den andra vägen är inte täckt av blommor eller skog. Dock så ser du att längre bort är det en nedförsbacke och han som äger vägen säger till dig att hela vägen går ner i samma sköna lutning och den blir bättre och trevligare att gå på desto längre du går. Du väljer den vägen som inte är lika trevlig att gå på med går nedåt. Ägaren som säger detta till dig vet exakt vad som finns på andra sidan vägen och det är inte det rätta målet. Med detta menar jag att den som har lurat in mänskligheten i denna synd har också en tanke med hur våra liv ska fortsätta efter livet här på jorden. Jag tror inte att fel mål skulle vara lika underbart som himlen skulle vara.  Ni kanske tänker men det är ju bara att gå tillbaka på samma väg och ta den rätta? Men om vi ser vägen som livet i sig, då måste du tyvärr ha en tidsmaskin för att ”bara” gå tillbaka.

Det ”braiga” som Jesus gjorde under påsk är inte bara en bra grej utan den är helt otroligt grym att jag själv inte kan inse hur mycket han offrade. Tänk så här att du är dömd i domstolen och har fått straffet att dödens dö pga. dina handlingar. Men sedan kommer Jesus in i salen och säger ” Nej det var jag som utförde brottet, jag har alla bevis här.” Domaren tänker igenom domen och kommer fram till att du får gå ut fri från skuld och bojor ifrån salen och tillbaka till din familj som väntar på dig. Nästa dag hör du att Jesus fick det tuffaste och hårdaste straffet som du egentligen skulle ha fått och hade mördas redan samma dag. Alltså så byggde han en bro mellan dessa vägar som jag berättade om förut så att vi slipper att bygga en tidsmaskin utan vi kan välja att gå i en annan riktning dock kanske med uppförsbacke men en säkerhet på att detta är rätt väg till målet och en omgivning som är helt underbar.

Det han gjorde var att hoppa framför skottet så att du kunde leva vidare ett evigt liv. Då återstår frågan; skulle du ha gjort så för en främling på stan? Skulle du ha gjort så för någon som har mördat någon? Jag tror knappast det, jag tror ärligt inte att jag skulle ha gjort det… Förstå då hur mycket Jesus älskade dig, så att han gav sitt egna liv för att du skulle leva tillsammans med din familj och vänner i ett liv i överflöd, och det bästa av allt är han återuppstod för att han inte är av denna värld och står utanför din dörr och knackar på för att vilja lära känna dig. Det ända du behöver göra är att öppna.

IMG_4678

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *