Är du en vardagshjälte?

Titta på klippet och sedan fortsätt och läs för bättre förståelse.

Jag såg detta klipp här om dagen och det berörde mig verkligen. 1 av 50 reagerade och sa emot. Det jag reagerade mest på var frågan jag ställde mig själv efter att jag hade sett klart, ” Vem skulle jag varit i denna situation? Skulle jag säga till eller inte?”

Jag tänkte tillbaka och försökte komma ihåg om jag hade varit med om något liknade någon gång. Men jag kom ganska snabbt fram till att jag inte hade det…Men om jag tänker en gång till. Har jag varit i situationer där jag kunnat hjälpa någon annan? För om man tänker på denna händelse rent teoretiskt så handlar det om att våga hjälpa en annan människa på ett eller annat sätt. Och sådana situationer uppkommer hela tiden i sin vardag, eller vad säger ni? Det kan vara allt ifrån att personen bakom dig på bussen har slut på pengar på busskortet, eller att någon glömmer väskan på restaurangen när hon/han går från bordet. Det händer hela tiden och det kan ni eller jag undgå.

Svara ärligt på frågan ”skulle du erbjudit dina egna pengar för att betala bussbiljetten?” eller ”skulle du ha sprungit efter personen som glömde väskan vid bordet?”

Om du svarade ”ja” så kan jag uppmuntra dig att fortsätta och ställa dig frågan om du skulle ha gjort något om något som hände på filmen hände i din omgivning.

Men om du svarade ”Nej” så jag förstå dig och då skulle du antagligen inte då heller ringa polisen om en tjej blev misshandlad i hissen bredvid dig. Varför gör du inte det då? Känner du att det inte din ensak att ta hand om människorna i din omgivning och att det är deras ensak eller känner du att du inte vet vad du skulle göra?

Såklart är det svårt att veta vad man ska göra i alla dessa lägen men någon stans måste man börja, eller hur? Om vi ska samarbeta med att ta hand om vår jord så måste vi också kunna hjälpa varandra med att ta hand om varandra.

Om du sitter nu och känner ” åh, jag skulle vilja vara den som säger till och vara den där hjälten!” Då har jag ett tips till dig! Det är att börja smått och hjälp de närmaste för att senare kunna hjälpa en främling på bussen. Stegen kan vara små i början man de kan vara till stor betydelse.

qdbU_NgIRt_OU79kyF06ekIehhMHdrCGDDE3HtWzWjY

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *